Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Widget HTML #1

Resepi Kek Batik Coklat Cheese Pesona

26082018 Tuang 1 senduk coklat. Sejukkan dalam peti sejuk selama 4-5 jam sebelum dipotong.

Pin Di Kuih Lapis

31032021 1 bungkus biskut Marie coklat 250gm 1 ketul mentega 1 sudu makan pemanis treasuresugar boleh ganti dengan 1 sudu makan gula 500gm krim keju.

Resepi kek batik coklat cheese pesona. 125gm mentega boleh ganti dengan marjerin. 18062012 KEK BATIK COKLAT CHEESE PESONA by. 25072019 Ada yang mudah dan ada yang agak sukar untuk dibuat.

06052021 Kemudian masukkan coklat. Biarkan sejuk dan masukkan ke dalam peti sejuk semalaman. 7 dan 8 sehingga adunan habis Diana tinggalkan sedikit adunan coklat untuk lapisan terakhir selepas lapisan cheese.

Potong dan siap untuk dihidangkan. Pernah tak anda cuba resepi kek batik yang boleh diolah menjadi kek yang lebih premium atau mahal seperti chocolate indulgence. 11052012 Ulangi langkah No.

Kek Kukus Coklat Cheese biji telur gula susu segar minyak jagung air panas tepung gandum di ayak serbuk koko di ayak tepung penaik di ayak 1jam 10 minit. KEK BATIK TANPA TELUR. 30032021 Selalu kita banyak jumpa resepi kek batik perasa Milo atau coklat kan.

Keluarkan kek dari loyang dengan letakkan cawan kat bawah. Tambahan 150ml sudu perisa coklat untuk kek batik versi lembut. Resepinya cukup simple.

Potong dan siap untuk dihidangkan. Berikut adalah senarai bahan-bahan utama yang diperlukan untuk membuat kek. Sejukkan di dalam peti ais semalaman.

Sesekali buat kelainan apa. 1 kampit biskut merie tak habis 1 kampit. Dengar kata kek batik yang perasa susu Horlicks cheese dan dihiasi kekacang ni lebih popular di Sabah.

Sediakan Loyang yg dialas plastik bersihtujuannya supaya kek tidak melekat dan senang diangkat dr loyang tanpa mencacatkannya Masukkan air ke dalam kuali diikuti serbuk agar2. Susun biskut Marie dalam loyang kemudian sendukkan adunan coklat dan sapu rata sebagai lapisan atas. Kek batik 450g biskut marie patah-patahkan 250g butter.

Masukkan dalam peti ais semalaman 5-6 jam. 27122018 Bahan-Bahan Resepi Kek Batik Coklat. 27122014 Susun lagi biskut marie dan lapiskan dengan adunan coklat.

20052021 BAHAN KEK BATIK LOYANG SAIZ 6 INCI. Kalau tak rata sengetkan sedikit loyang supaya coklat rata. 2 12 cawan milo.

Kemudian cairkan mentega di atas api dan masukkan susu pekat manis gula atau pemanis. Anda bebas untuk membuat eksperimen sendiri dengan menambahkan bahan-bahan lain sebagai ramuan di dalam resepi kek batik coklat anda untuk memeriahkan rasanya. 12 cawan susu pekat.

DI SINI Resepi Asal. Seterusnya masukkan mentega dan kacau lagi. Hasue Bahan-bahan 23 cawan air 1 sk serbuk agar-agar 250 gm butter 125 gm milo 3 sb serbuk koko 12 sk serbuk nescafe 12 tin susu pekat tin 505g-hampir 12 tin ikut kemanisan masing2.

Paling mudah disediakan tapi kalau tak kena resepi dan caranya kita tak akan dapat hasil seperti yang diinginkanboleh jadi keras atau terlalu lembik. 7 dan 8 sehingga adunan habis Tinggalkan sedikit adunan coklat untuk lapisan terakhir selepas lapisan cheese. Ganace indulgence step 1 buat ganace die dulu awal2 eh 200ml whipping dairy 250g dark compound cikgu prefere dark sbb kek batik tu dah manis 2 sb butter ok masuk dalam pengukus ke atau oven.

Akhir sekali tabur almond nib jika suka. 150gm biskut Marie boleh guna perisa coklat atau biasa. Tuang adunan coklat ke atas kek batik tadi.

Izah IML sumber. Jenis butter yang digunakan akan mempengaruhi rasa kek batik. Selain resepi kek batik kami juga menulis resepi sedap dan mudah lain yang mendapat perkongsian ramai.

90gm susu pekat manis. Susun berselang seli lapis biskut Marie dan adunan coklat sehingga habis. KNorSecubitGaram LAPISAN COKLAT sumber.

Kalau bubuh topping cheese mesti special Kek batik ni walaupun simple tapi memang sedap. Siapa tak kek batik kan. Keluarkan dan potong untuk dihidangkan.

02052012 12 tin susu pekat tin 505g-hampir 12 tin ikut kemanisan masing2. 25072019 Kek batik indulgence cheese melting. 2 sudu makan serbuk koko.

1 cawan milo 110g 34 cawan susu pekat manis 190ml250g 12 cawan serbuk koko 50g 12 cawan air masak 60ml50g 1sk Esen vanila. Patah-patahkan biskut Maire berperasa coklat kepada kepingan kecil. 20052021 Tuang coklat ke tengah-tengah loyang supaya coklat rata ke tepi.

Yg ni hasilnya sedang elok je. Rasa coklat yang sedap kalau digabungkan dengan cheese tentu akan buat ramai lagi teruja nak memakannya kan. Padam api dan angkat.

Simpan dalam peti sejuk sekurang-kurangnya 6 jam sebelum dipotong. Namun begitu resepi yang disediakan hanyalah bahan asas kek ini. Buih kecik atas coklat cucuk dengan lidi.

3 sudu makan serbuk koko. Tetapi ada juga resepi kek batik yang menampilkan teknik yang lebih mahal. Biarkan sejuk dan masukkan ke dalam peti sejuk semalaman.

Kek Batik Coklat Ganache yang sedap dan cantik permukaannya. Sekali pandang nampak sedap juga kan So apa kata kita cuba buat kelainan dengan kek batik Horlicks Cheese ni. Makan sepotong rasa tak cukup.

Untuk kek batik coklat beragar-agar ini tak perlu semalaman. Sejukkan selama 30 minit. Untuk dapatkan coklat yang licin jangan sesekali ratakan dengan sudu.

Kacau hingga sekata dan coklat cair. Setelah adunan kek batik siap tuang cream cheese bakar 150C selama 20 minit lebih kurang. Jika cukup sejuk.

Masukkan kek batik yang siap dimasak tadi ke dalam loyang dan tekan untuk padatkan. 11032019 Minggu depan ada majlis kat pejabat ingat nak bawa kek batik jelah. Ratakan dan susu kembali biskut jejari diikuti lapisan coklat.

Yang mana menajdi kegemaran anda.

Pin On No Bake

Pin On Kek Batik

Pin On Resepi Tumis Menumis

Pin Di Batik

Pin On Recipes

Pin Di Asian Delights

Pin On Cooking

Pin Di Kek Batiks

Pin On Masakan

Pin Di Resepi Kek

Pin On Food E Licious Recipes

Pin On Recipe

Pin On Desserts

Pin On Recipes

Pin Di Bake Cook

Pin On Kek Batik

Pin On Biskut Raya

Pin Di Kue

Pin Di Makanan Malaysia Resipi


Posting Komentar untuk "Resepi Kek Batik Coklat Cheese Pesona"